Loading Tečajevi

Napredni SQL tečaj

  12.03.2018. - 13.03.2018.
Trajanje tečaja :  2 Dana
Ovaj tečaj nadopunjava “Osnovni SQL tečaj” te podučava kako koristiti napredne SQL tehnike kod pristupa bazi podataka u različitim okruženjima.

Napredni SQL seminar poučava kako koristiti napredne tehnike SQL-a za pristup bazi podataka. Ovaj seminar je namijenjen polaznicima koji posjeduju osnovna znanja SQL-a ili su završili osnovni SQL seminar. Najviše koristi od seminara će imati programeri, administratori baza podataka, poslovni analitičari i drugi koji često koriste SQL u opisu posla.

Seminar se sastoji od 8 cjelina i počinje s pregledom osnovnih klauzula u SQL-u i korištenjem OLAP funkcija koje su korisne u Data Warehouse okruženju. Polaznici seminara će upoznati kako kreirati tablice, poglede, indekse i okidače unutar baze podataka. Dodatno se obrađuju referencijalni integritet i način spajanja tablica. Kraj prvog dana seminara je namijenjen za korištenje CASE klauzule i definiranje ne-standarnih tipova tablica. Kompleksni podupiti i dodatne skalarne funkcije (pogotovo datumske) su korisne lekcije. Polaznike seminara će zanimati tablični izrazi koji omogućuju pisanje rekurzivnog SQL-a. Zadnja lekcija seminara prikazuje osnovne smjernice za bolje performanse baze podataka.

Agenda po danima:

 • Prvi dan:
  Pregled osnova SQL-a i OLAP funkcije
  Vježba 1.
  Kreiranje objekata
  Vježba 2.
  Spajanje tablica – join
  Vježba 3.
  CASE, CAST, sumarne (MQT) i privremene tablice
  Vježba 4
 • Drugi dan:
  Kompleksni podupiti
  Vježba 5.
  Skalarne funkcije
  Vježba 6.
  Tablični izrazi i rekurzivni SQL
  Vježba 7.
  UDT, UDF i performanse
  Vježba 8.

Za svaku lekciju koriste se PowerPoint prezentacije, a korisno je što se iza svake lekcije odrađuju vježbe na unaprijed pripremljenom okolini.

Za sve upite vezane uz tečaj slobodno nam se obratite putem e-mail adrese learn@croz.net.

Ostali termini tečaja:

12.04.2018. – 13.04.2018.

15.05.2018. – 16.05.2018.

14.06.2018. – 15.06.2018.

Prijavi se na ovaj tečaj

Suglasan sam da mi se na adresu elektroničke pošte dostavljaju obavijesti društva CROZ d.o.o. vezano za edukacijsku ponudu. Upoznat/a sam da sam u mogućnosti opozvati predmetnu danu suglasnost putem pisanog opoziva dostavljenog na adresu CROZ d.o.o., Zagreb, Lastovska 23 ili putem maila na learn@croz.net, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je ona povučena; opozivom suglasnosti na obradu osobnih podataka odričem se prava na sudjelovanje u edukaciji. Službenika za zaštitu osobnih podataka možete kontaktirati na mail adresu: dfiala@croz.net.