Loading Tečajevi

Postani Certified Business Analysis Profesional (CBAP)

  27.06.2019. - 28.06.2019.
Trajanje tečaja :  2 Dana
Svrha tečaja je olakšati polaznicima pripremu za polaganje certifikata kroz razlaganje BABOK-a.

Svrha tečaja je olakšati polaznicima pripremu za polaganje certifikata kroz razlaganje BABOK-a (BABOK – Business Analysis Book of Knowledge) na područja znanja (KA – Knowledge Area) koja su potrebna za pripremu pojedine razine certifikata. Primarna svrha BABOK-a je definirati zadatke kojima se bavi poslovna analiza i preporučiti korištenje najčešćih dobrih praksi.

Tečaj se sastoji od prezentacije, demonstracije i ispitnih primjera koje će polaznici samostalno rješavati. Tečaj koristi terminologiju na engleskom jeziku i prati zadnju verziju BABOK-a v3.0.

Ciljevi tečaja:

 • Upoznati polaznike s područjima znanja definiranim BABOK-om
 • Upoznati polaznike s tehnikama i alatima koje BABOK preporuča
 • Naučiti polaznike kako razviti vlastiti pristup pripreme za certifikat
 • Upoznati polaznike s postupkom prijave za polaganje ispita i postupkom polaganja ispita

U nastavku su navedene glavne cjeline koje tečaj pokriva:

 • Kako se certificirati – kako prijaviti ispiti, koji su preduvjeti i rokovi
 • Osnovni pojmovi i koncepti – upoznavanje osnovnih pojmova i koncepata na način kako ih BABOK definira
 • Područja znanja – svako područje detaljno objašnjava zadatke koji su obuhvaćeni unutra pojedinog područja, elemente pojedinog zadatka te inpute i outpute zadataka. Za pojedino područje znanja objašnjene su tehnike i metode koje se koriste te koje skupine stakeholdera su uključene u izvođenje zadataka, direktno ili indirektno. Nakon izlaganja svakog područja znanja slijede ispitni primjeri koji pokrivaju objašnjeno područje.
  o Planning and monitoring
  o Elicitation and collaboration
  o Strategy analysis
  o Requirement analysis and design definition
  o Requirements life cycle management
  o Solution evaluation

Kome je tečaj namijenjen: Poslovnim analitičarima koji se žele pripremiti za polaganje Certified Business Analysis Professional (CBAP), Certification of Capability in Business Analysis (CCBA) i Entry Certificate in Business Analysis (ECBA) ispita, ostalim analitičarima koji žele unaprijediti svoje znanje iz poslovne analize prema Business Analysis Body of Knowledge.

Za sve upite vezane uz tečaj slobodno nam se obratite putem e-mail adrese learn@croz.net.

Prijavi se na ovaj tečaj

Suglasan sam da mi se na adresu elektroničke pošte dostavljaju obavijesti društva CROZ d.o.o. vezano za edukacijsku ponudu. Upoznat/a sam da sam u mogućnosti opozvati predmetnu danu suglasnost putem pisanog opoziva dostavljenog na adresu CROZ d.o.o., Zagreb, Lastovska 23 ili putem maila na learn@croz.net, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je ona povučena; opozivom suglasnosti na obradu osobnih podataka odričem se prava na sudjelovanje u edukaciji. Službenika za zaštitu osobnih podataka možete kontaktirati na mail adresu: dfiala@croz.net.