Loading Tečajevi

Praktični test driven development

  08.11.2018. - 09.11.2018.
Trajanje tečaja :  2 Dana
Trening je namijenjen PHP developerima svih razina, pogotovo ako još uvijek započinju svoje projekte dizajniranjem baze podataka ili ako nisu sigurni kako primjenjivati TDD. Izuzetno je pogodan junior developerima koji žele podići razinu svojeg znanja.

PHP developeri često oklijevaju uključiti pisanje testova u njihovu svakodnevnu rutinu. Isprike su brojne: “testovi nas usporavaju”, “čemu ih pisati, ionako nikad nećemo postići 100% pokrivenosti”, “ne možemo sad potrošiti toliko vremena za učenje nečeg novog” ili “ima toliko mnogo alata, ali još uvijek nema onog pravog”. Povrh svega, tu su neupućeni project manageri, izgubljeni product owneri, nerealni rokovi i nepotrebni zahtjevi.

Bez obzira na to fokusirate li se na jedan digitalni proizvod ili radite u agenciji gdje se projekti izmjenjuju na tjednoj bazi, razvoj softvera nije lagan i upravo je cilj ovo treninga educirati programere koji će potom kontinuirano isporučivati solidan kod.

U sklopu ovog dvodnevnog treninga, polaznici će naučiti osnovne koncepte testiranja – razlikovati integration i unit testove, znati u kojem trenutku koristiti mockove, kako izbjeći testiranje baze podataka ili prepoznati situaciji u kojoj je to nužno. Svi navedeni pojmovi i koncepti se rade kroz PHPUnit te ih je vrlo lako primijeniti i kombinirati s drugim alatima.

Naučeno će se odmah moći primijeniti u programiranju jednostavnog API wrappera, kojeg ćemo razvijati zajedno uz nadzor instruktora. Trening je koncipiran tako da sadrži oko 20% teorije i 80% praktičnog rada.

Preduvjet

Poznavanje engleskog jezika i barem godina dana iskustva programiranja u PHP-u.

Za sve upite vezane uz tečaj slobodno nam se obratite putem e-mail adrese learn@croz.net.

Prijavi se na ovaj tečaj

Suglasan sam da mi se na adresu elektroničke pošte dostavljaju obavijesti društva CROZ d.o.o. vezano za edukacijsku ponudu. Upoznat/a sam da sam u mogućnosti opozvati predmetnu danu suglasnost putem pisanog opoziva dostavljenog na adresu CROZ d.o.o., Zagreb, Lastovska 23 ili putem maila na learn@croz.net, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je ona povučena; opozivom suglasnosti na obradu osobnih podataka odričem se prava na sudjelovanje u edukaciji. Službenika za zaštitu osobnih podataka možete kontaktirati na mail adresu: dfiala@croz.net.