Loading Tečajevi

Uvod u Apache Spark

  06.06.2019. - 07.06.2019.
Trajanje tečaja :  2 Dana
Apache Spark je framework za brzu obradu velike količine podataka. Iznimno je koristan arhitektima informacijskih sustava, razvojnim inženjerima i poslovnim analitičarima jer se generalno može koristiti za sve vrste obrade podataka te pokretati u bilo kojem okruženju.

Apache Spark je framework za brzu obradu velike količine podataka koji se može koristiti generalno za sve vrste obrade podataka. Apache Spark je jako popularan sustav koji se uvelike koristi za naprednu analitiku, data science, modernu BigData arhitekturu kao i kompleksna batch (ETL) procesiranja te za obradu u realnom vremenu. Spark sadrži nekoliko ključnih komponenti kako što su: Spark SQL za strukturiranje podataka, Sprak Streaming za obradu velike količine podataka u realnom vremenu, Spark MLib za strojno učenje, Spark GraphX za graph procesiranje te SparkR za statističku obradu podataka korištenjem R jezika. Spark se može pokretati samostalno, na YARN (Hadoop) clusteru ili u Mesos okruženju, dakle može se pokretati u bilo kojem okruženju. Spark je polyglot framework što znači da maksimalno apstrahira njegovu primjenu pa tako razvojnom okruženju nameće korištenje programskog jezika (Python, Java, Scala, R) koji najbolje odgovara unutar organizacije ili vrsti posla. Svi primjeri u ovoj edukaciji bit će primarno obrađeni u Pythonu, ali primijenit će se i drugi programski jezici npr. Scala. Radit će se u samostalnom i cluster okruženju ovisno o zadatku koji će polaznici odrađivati.

Ova edukacija namijenjena je arhitektima informacijskih sustava, razvojnim inženjerima i poslovnim analitičarima.

Osnovno korištenje Spark sustava

Polaznici će na tečaju dobiti uvod o Sparku te osnovna objašnjenja kako Spark funkcionira te će kroz interaktivne primjere proći kroz jedan zadatak iz područja napredne analitike gdje će obraditi ciljani DataSet od učitavanja velikog seta podataka do konačne vizualizacije.

Preduvjeti

Preduvjeti: Osnovno poznavanje Python programskog jezika, poznavanje OO programiranja, napredno poznavanje SQL jezika.

Za sve upite vezane uz tečaj slobodno nam se obratite putem e-mail adrese learn@croz.net.

Ostali termini tečaja:

30.09.2019. – 01.10.2019.

Prijavi se na ovaj tečaj

Suglasan sam da mi se na adresu elektroničke pošte dostavljaju obavijesti društva CROZ d.o.o. vezano za edukacijsku ponudu. Upoznat/a sam da sam u mogućnosti opozvati predmetnu danu suglasnost putem pisanog opoziva dostavljenog na adresu CROZ d.o.o., Zagreb, Lastovska 23 ili putem maila na learn@croz.net, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je ona povučena; opozivom suglasnosti na obradu osobnih podataka odričem se prava na sudjelovanje u edukaciji. Službenika za zaštitu osobnih podataka možete kontaktirati na mail adresu: dfiala@croz.net.