Dobre ideje četvrtkom 14 - kolokacija, iteriranje i zašto je važno tuširati se svaki dan


#onokad si uzmeš godišnji preko cijelog ljeta[*] pa se vratiš s duplo debljim i proporcionalno boljim brojem njuzletera.

Pogledajte i stare brojeve. Ako vam se sviđaju Dobre ideje četvrtkom bilo bi nam drago da proslijedite ovu poruku prijateljima.

[*] – Da, u CROZ-u se to može.[**]
[**] – Ova tvrdnja možda nije točna.


U fokusu: Kolociranje tima

Želite li poboljšati komunikaciju unutar tima, a baš vam je eto jutros ponestalo čarobnog praha, smjestite članove tima u istu sobu. Rješenje je toliko jednostavno da nemamo što za dodati. Ako ipak sumnjate, dozvolite da vas nokautiraju rezultati istraživanja profesora Thomasa J. Allena koji pokazuju kako sa svakim dodatnim metrom razmaka između ljudi, šansa da će oni komunicirati dramatično pada.

Najčešći odgovor koji dobijemo na ovu sliku je “WTF…jel’ on čuo za Slack, Skype, Hangoutse? Što će nam blizina?”. Pazite sad ovo: Ben Waber, CEOt tvrtke Humanyze koja se bavi istraživanjem ljudskog ponašanja pokazao je da ista krivulja vrijedi i za komunikaciju digitalnim kanalima. Drugim riječima, što su ljudi fizički bliži, to je veća šansa da će i digitalno češće komunicirati. Postojanje uber-modernih digitalnih kanala samo po sebi nije jamstvo dobre komunikacije ako nema bliskosti, a ona se pak najbolje stvara face-to-face kontaktom na istoj lokaciji.

Protip: ako želite kolocirati tim, a nemate podršku managementa, preporučujemo isprintati ovaj newsletter i slučajno ostaviti u kuhinji, zalijepiti na unutrašnju stranu toaletnih prostora ili odglumiti slučajno ispadanje newslettera na početku sastanka s ključnim stakehloderima. Znamo da slika govori više od 1000 riječi pa smo dodali i male škare ako želite iskoristiti samo sliku.


VVV: Vrijedno vašeg vremena

+ Iz nekog neobjašnjivog razloga i dalje niste uvjereni da je kolociranje tima dobra ideja? Što biste rekli…je li komunikacija uživo efektivnija od komunikacije mejlom? Ako da, koliko puta? Zamislite jedan broj, sigurno ćete pogriješiti.

+ Znate li koji je najbolji menadžerski alat za poboljšavanje komunikacije kojeg ne koristite? Zajednički stol za ručak, instaliran u firmi, na kotačima ili u restoranu u kojeg redovito idete – svejedno je.

+ Iterativni pristup nije rezerviran samo za cool poslove kao što je razvoj softvera… upravo suprotno, primjenjiv je čak i kod manje atraktivnih zanimanja kao što je npr. Top Gun pilot. Saznajte kako se zove njihov PDCA ciklus i zašto je važno brzo iterirati kad se s par Mach-ova naganjaš po nebu.

+ Kad smo već kod aviona, ta je industrija nepresušan izvor dobrih praksi (što god vi mislili o kašnjenjima, overbookingu i PEZ bombonima za ručak 🙂 Jedna od ključnih je hladno, analitičko seciranje (potencijalnih) incidenata od kojih se ledi krv u žilama, ali ne s ciljem linčovanja krivaca, već da se sustav unaprijedi kako se tako nešto više nikad ne bi dogodilo. Ključan preduvjet je ispravna organizacijska kultura, tzv. “just culture”.

+ Na koliko stupnjeva mora biti ugrijana voda da bi nam ispod tuša ideje počele padati na pamet? Potpuno nebitno, ispada da nije stvar u temperaturi vode već u okruženju koje potiče kreativnost.


Lektira: Extreme Ownership: How U.S. Navy SEALs Lead and Win

Dvojica bivših američkih marinaca objašnjavaju prakse zbog kojih su marinci tako uspješni.

Spoiler alert: rade u timovima od 5-6 ljudi, svatko od njih je vlasnik problema, njeguju jednostavnost u planiranju operacija, decentraliziraju upravljanje, unatoč kaosu na terenu prioritiziraju akcije i provode ih jednu po jednu…

Knjiga donosi još puno praksi, a mapiranje na agilne vrijednosti i principe je frapantno.


Izdvajamo: Certified Scrum Master Training

Jesenski Certified Scrum Master Training 19. i 20. listopada 2017. u CROZ-u. Budite kul (cool? kewl?), budite CSM, pomognite svojoj organizaciji raditi pametnije.


Hoćeš kul kontrolu zvuka? E pa evo ti kul kontrola…

Natjecanje u dizajniranju najgore kontrole jačine zvuka.


Quote of the day

One bad programmer can easily create two new jobs a year.

Hej @VladaRH, Imamo rješenje za problem nezaposlenosti u Hrvatskoj!
Tagovi: