Subscribe to our 0800-DEVOPS Newsletter

  Get in touch

  Not sure where to start? Let our experts guide you. Send us your query through this contact form.


   Get in touch

   Contact us for all inquiries regarding services and general information


    Use the form below to apply for course

     Get in touch

     Contact us for all inquiries regarding services and general information


     HRK2EUR Converter - dvojni prikaz cijena na webu u kunama i eurima

     10.09.2021

     Desetci tisuća web stranica i aplikacija u Hrvatskoj, šest mjeseci prije uvođenja Eura, morat će prilagoditi svoje IT sustave. Kako bi taj proces bio lakši i brži, osmislili smo HRK2EUR Converter.

      

     Ovaj user-friendly alat bilo tko može implementirati na svoju web stranicu u samo nekoliko klikova. Bilo da ste mali web shop ili veliko poduzeće, konverter će na vašem webu omogućiti automatski prikaz cijena u obje valute – Kunama i Eurima – bez dodatnog programiranja.

     Konverter je potpuno besplatan za preuzimanje i korištenje te ga je moguće prilagoditi vlastitim potrebamaSukladno običajima u open-source zajednici, HRK2EUR Converter nema nikakvu garanciju niti dodatnu podršku, a trenutno ne postoji plan za daljnji razvoj. Na ovaj način želimo doprinijeti široj informatičkoj zajednici u Hrvatskoj te se nadamo da ćemo bar malo olakšati izazove koje promjena valute donosi u Hrvatsku.

     Iznimno smo ponosni na naše mlade snage, programere, koji rade na inovativnim projektima za naše klijente širom svijeta, ali su istovremeno i društveno odgovorni. Jedan od njih je i naš Josip Tomić, programer i autor HRK2EUR Converter-a.

     Konverter možete preuzeti na sljedećim platformama:

     Pročitajte dokumentaciju, testirajte konverter te nam javite kako funkcionira na vašim stranicama i jeste li zadovoljni!

     Iza “kulisa”

     Ulaskom u Europsku Uniju 2013. godine, Hrvatska je pristala na obvezno uvođenje Eura kao službene valute umjesto Hrvatske Kune. Prema trenutačnom nacionalnom planu, Euro će stupiti na snagu 1. siječnja 2023. godine u ponoć. Jedna od glavnih obveza Hrvatske jest omogućiti državljanima prikaz dvostrukih cijena, u domaćoj i u novoj valuti. Svi proizvodi i usluge morat će biti označeni dvostrukim cijenama od 1. srpnja 2022. do 31. prosinca 2023. godine, odnosno šest mjeseci prije i dvanaest mjeseci nakon što Euro stupi na snagu. 

     Svi IT sustavi koji prikazuju cijene u kunama morat će se prilagoditi novim odredbama. Za neke će ovo značiti tek manje promjene, ali kompleksni sustavi zahtijevat će značajnija ažuriranja i nadogradnje. Zamjena valuta sigurno će dovesti do mnogih promjena, ali mi u CROZ-u na svaku promjenu gledamo kao na priliku za napredak. 

      

     CONTACT

     Get in touch

     Contact us