IBM Rational DOORS Next Generation

DOORS Next Generation je skup alata za prikupljanje ili kreiranje, analizu, razvoj i upravljanje korisničkim zahtjevima, no i puno više od toga. DNG je cjelovito rješenje koje Vam omogućava upravljanje i razvoj zahtjeva u IT industriji, jednako namijenjeno softverskom i inženjerskom razvoju, te jednako tako agilnim, iterativnim i tradicionalnim principima razvoja softvera.

Prvenstveno, DNG je centralni repozitorij svih zahtjeva koji mogu biti organizirani hijerarhijski ili tablično ovisno o Vašem pristupu razvoju softvera. Sustav omogućava vrlo jednostavno pretraživanje i filtriranje artefakata te implementira najvažnije karakteristike sustava za upravljanje zahtjevima, a to su impact analysis i  traceabilty. DNG integriran u CLM Vam omogućava praćenje promjena i aktivnosti, pomoću traceability linkova, od početka analize korisničkih zahtjeva, preko implementacije softverskog koda, do testiranja i rezultata testiranja.

Nova verzija alata omogućava configuration management zahtjeva (versioning, brenching and merging, baselining), koji prema potrebi mogu biti verzionirani zajedno sa pridruženim testnim artefaktima (Global Configuration).

Nadalje, DNG je skup svih alata potrebnih u poslovnoj analizi kao što su uređivač teksta i alati za crtanje poslovnih procesa i use case dijagrama, crtanje prototipa ekrana i tokova ekrana. Uz takav koncept neizostavan je generator izvještaja, DNG sadrži ugrađeni generator dokumenta (Rational Publishing Engine ) te koristi CLM sustav za kreiranje izvještaja.

Također, moguća je razmjena vaših korisničkih zahtjeva (round trip exchange) kroz niz formata kao što su MS Excel, csv i one poznate korisnicima klasičnog DOORSa-a kao ReqIF ili DSF.

Sve ugrađene mogućnosti čine ovaj alat moćnim analitičarskim oružjem i konceptualno alatom bez prave konkurencije na svjetskom tržištu. Niz ugrađenih mogućnosti zamjenjuje paletu različitih alata koji se moraju koristiti kako bi se postiglo ono što se može postići samo s DNG-om i pri tome se prilagoditi Vašem procesu i metodologiji razvoja.

Više o DOORS Next Generation možete saznati tako da nam se obratite na rational@croz.net.

Tagovi: