Jedanaesti broj! Imamo cijelu nogometnu momčad :) Ali... Are we sinking the same sing?


Jedanaesti broj! Imamo cijelu nogometnu momčad 🙂 Ali… Are we sinking the same sing? 

Pogledajte i stare brojeve. Ako vam se sviđaju Dobre ideje četvrtkom (okej, ponekad i petkom), bilo bi nam drago da proslijedite ovu poruku prijateljima.


U fokusu: Komunikacija

Timovi su fascinantna ljudska konstrukcija. Sposobni su riješiti i najkompleksnije probleme ako među članovima postoji dobra komunikacija. Ujedno su potpuno nesposobni riješiti i najjednostavnije zadatke ako komunikacija ne postoji.

Problem je što komunikaciju prečesto uzimamo zdravo za gotovo i smatramo da smo za komunikaciju kompetentni samom činjenicom što nam uši detektiraju, a usta proizvode zvuk. Između to dvoje je složeni misaoni proces koji se često ignorira, a čije nas nepostojanje, ili u najmanju ruku neoptimalno funkcioniranje, sprječava u razumijevanju, učenju, usavršavanju i ostvarenju vlastitog potencijala i potencijala čitavog tima.

Često se kaže da odgovornost za uspješnu komunikaciju leži na pošiljatelju poruke. I zaista je važno ispravno formulirati poruku, temeljiti je na objektivnim argumentima i izbjegavati jezik predrasuda i impliciranja. No ne smijemo zanemariti ni odgovornost primatelja poruke koji svojom reakcijom može dovesti do vlastitog unaprjeđenja koje osnažuje tim, ali i do negativnog konflikta koji ga razara.

Zašto tako teško primamo korektivni feedback, pročitajte u ovom blogu i sjetite se sljedeći put kad se osjetite napadnutima jer zaista je malo potrebno da kritiku pretvorimo u vlastiti napredak. Zamislite organizaciju u kojoj svi hodaju po hodnicima i aktivno traže korektivni feedback. Ludo, a? Ili možda nije?


VVV: Vrijedno Vašeg Vremena

+ Imajući u vidu da nakupini ljudi treba 6-12 mjeseci da postanu tim, kako taj proces možemo ubrzati, a da ne uključuje opojna sredstva i hipnozu? Probajte stimskom kick-offom radionicom.

+ Kad od nekog zatražite feedback, često dobijete neke nemušte izjave kako je sve bilo OK i slično. Nikakva korist od toga. S druge strane, svi vole davati savjete. Dakle, umjesto feedbacka, zatražite savjet.

+ A kad dajete nekome feedback, treba to raditi jako oprezno, da ne ispadnetes*ronja.

+ Razmišljali smo kako predstaviti ovaj 25-minutni video. Komunikacija? Harmonija? Feedback? Queen – Live at LIVE AID 1985/07/13 pripada u svaku od tih kategorija.


Izdvajamo: QED 2017 – Ovaj vikend!

Quality in Enterprise Development. Zadar, 7.-9.05.2017. Coaching clinic. Visual thinking. Design thinking. Trčanje. Karaoke. Film. Blockchain. Umjetna inteligencija. DevOps. Cloud. PSD2. Harmonija.


Lektira: Crucial Conversations: Tools for Talking When Stakes Are High

Kad znate da vas očekuje težak razgovor, imate tri opcije: možete izbjeći razgovor, možete ga odraditi na loš način ili možete napraviti sve kako treba, na zadovoljstvo svih strana.

Crucial Conversations je vrlo dobar priručnik s konkretnim prijedlozima kako se ponašati u razgovorima za koje znamo da će biti teški i emocionalni.


What you are sinking about?

[Lagani prijelaz na Quote of the Day…]


Quote of the day

If a message can be interpreted in several ways, it will be interpreted in a manner that maximizes the damage.

— Prof. Wiio ga je stvarno pogodio, i vrijedi ponavljati jer
Uvijek postoji netko tko bolje od vas samih zna što ste mislili poručiti.

Tagovi: