CROZ postao ekskluzivni partner konzultantske tvrtke agile42

Tvrtka CROZ je jučer službeno objavila svoje ekskluzivno partnerstvo za područje Hrvatske, Srbije i Slovenije s renomiranom svjetskom konzultantskom tvrtkom agile42.
Objavljeno 16.10.2014.

Tvrtka CROZ je jučer službeno objavila svoje ekskluzivno partnerstvo za područje Hrvatske, Srbije i Slovenije s renomiranom svjetskom konzultantskom tvrtkom agile42. Riječ je tvrtki sa sjedištem u Berlinu, koja ima dugogodišnje iskustvo i jedinstven pristup projektima uvođenja agilnih principa u organizacije diljem svijeta. U prostorima tvrtke CROZ partnerstvo je uime tvrtke agile42 potvrdio njezin osnivač i jedan od vodećih stručnjaka na području agilnih metodologija, Andrea Tomasini, koji je tom prigodom održao i kratko predavanje iz ovog vrlo aktualnog područja.

Andrea Tomasini - agile42 - predavanje-2- croz web-flip

„Izrazito mi je zadovoljstvo što smo za ovu regiju uspjeli pronaći tako kvalitetnog partnera kao što je tvrtka CROZ. Veliko iskustvo i znanje njihovih konzultanata ulijeva mi povjerenje da će buduća suradnja biti uspješna te da će klijenti biti zadovoljni s pozitivnim pomacima prema agilnom načinu poslovanja“, izjavio je tom prigodom Tomasini, jedan od rijetkih svjetskih stručnjaka koji istovremeno nosi certifikate Certified Scrum Coach (CSC) i Certified Scrum Trainer (CST).

Agilna transformacija pomaže tvrtkama da pojednostavne svoje poslovne procese i povećaju učinkovitost, odnosno poboljšaju prilagodljivost organizacije ili pojedinog odjela poslovnim zahtjevima. U uvodnom je dijelu Marion Eickmann, direktorica i osnivačica tvrtke agile42, govorila općenito o tvrtki te je tako okupljene upoznala s činjenicom da agile42 u svojim podružnicama u SAD-u, Kanadi, Njemačkoj, Nizozemskoj, Danskoj, Italiji i Finskoj zapošljava 30 certificiranih stručnjaka te provodi projekte tranzicije različitih organizacija na agilni način funkcioniranja. Od svog je osnutka 2007. godine, tvrtka uspješno vodila proces tranzicije u tvrtkama različitih profila, kao što su velike multinacionalne tvrtke Siemens, Sony i Mitsubishi, te srednje velikih tvrtki Ericsson Nikola Tesla, Ableton i Chip, ali i u start-up tvrtkama, kao što su Babbel, Juwelo i eBuddy. Marion Eickman je u svom izlaganju također istaknula činjenicu da su do sad surađivali ukupno s preko 450 klijenata diljem svijeta.

Marion Eickmann - agile42 - croz web

“U procesu tranzicije tvrtke na agile način poslovanja, izuzetno je bitno da poznajemo jezik i kulturu zemlje iz koje je tvrtka. To je ujedno jedan od razloga zašto smo se odlučili za partnerstvo s tvrtkom CROZ, jer uz svoje stručnjake, koji imaju dugogodišnje iskustvo i ekspertizu,  i puno bolje poznaje kulturu ove regije”, istaknula je Marion Eickmann prilikom predstavljanja tvrtke agile42.

Direktor konzultantskih i implementacijskih usluga u CROZ-u, Krešimir Musa, također je komentirao buduću suradnju s tvrtkom agile42:

„Bogato iskustvo, znanja i alati tvrtke agile42 postat će izravno dostupni i klijentima u našoj regiji, a CROZ će u sklopu suradnje nuditi usluge edukacije, savjetovanja te mentorstva (coaching). Mogu potvrditi da smo već krenuli s pregovorima s nekoliko potencijalnih klijenata u Hrvatskoj i regiji.”

U okviru najavljenog partnerstva CROZ-ov tim stručnjaka će proći kroz proces edukacije te tako usvojiti način rada koji koristi tvrtka agile42. Početna edukacija traje šest mjeseci, a za početak su odabrana četiri CROZ-ova kandidata koji zadovoljavaju potrebne kriterije uključujući minimalno desetogodišnje iskustvo.

Tagovi:
Povratak