Održan 5. CROZ Code Quest

Na najuzbudljivijem CROZ Code Questu dosad, trideset studenata podijeljenih u 12 timova pisalo je botove koji su se međusobno borili u labirintu.
Objavljeno 23.05.2016.

Peto po redu studentsko natjecanje u programiranju, CROZ Code Quest, održano je u subotu 21. svibnja u Learn@CROZ edukacijskom centru. Trideset studenata podijeljenih u 12 timova pisalo je botove koji su se međusobno borili u labirintu, pokušavajući osvojiti suprotan kut (protivničku bazu) ili zauzeti veći dio labirinta kad istekne vrijeme.

Najuzbudljivije natjecanje dosada oduševilo je sve sudionike izazovnim zadatkom, ali i nagradama za achievemente koje su ih dodatno motivirale. Tako su nagrađeni prvi isprogramirani bot, prvi challenge, pobjednici prve runde, pobjeda ostvarena s najmanje poteza, pobjeda s najviše osvojenoga teritorija te prvi pronađeni bug.

CROZ CodeQuest achievement

Pozorno su se pratile borbe koje su se svakog punog sata odvijale na ekranima, a čak 81 odigrani live challenge između timova dodatno su podizali atmosferu i napetost tijekom cijelog dana. Analizirale su se protivničke strategije i tako unaprjeđivale vlastite za iduće runde.

CCQ - praćenje rezultata

Nakon niza borbi, pobjedničku strategiju složili su dečki iz tima Matak, FER-ovci: Jure Čular, Fredi Šarić i Martin Matak. Osim studenata s FER-a, na natjecanju su sudjelovali i studenti (i jedna studentica 🙂 ) s PMF-a, TVZ-a, FOI-a i RIT-a. Drugo mjesto pripalo je timu Matošević (Luka Kovačić i Erik Matošević), a treće mjesto timu Krešić (Jelena Borotić, Roni Puž i Ivan Krešić). Pogledajte i finalnu borbu između prvoplasiranog i drugoplasiranog tima.

Koliko su timovi bili vrijedni govori i činjenica da su ostvarili ukupno 407 submissiona. Prenosimo i nekoliko dojmova sudionika:

“Natjecanje me oduševilo, ispunilo je sva moja očekivanja i treba toga još! 🙂 ” – student FER-a.

“Natjecanje je bilo super. Hrana, ugođaj i druženje iznad svih očekivanja.” – student PMF-a.

“Zadatak je bio odličan i super izazovan s obzirom na dano vrijeme. Da natjecanje traje 24h  bilo bi još više kul.” – student TVZ-a.

Poslije odlično obavljenog posla ekipa se opustila na druženju uz ćevape i piće. Još jednom čestitamo pobjedničkom timu, ali i svim ostalim sudionicima na odličnim rezultatima, a s obzirom na atmosferu moramo reći da jedva čekamo idući CROZ Code Quest.

Tagovi:
Povratak