Predstavljanje CROZ-ovog rješenja SentiMe(n)ter na konferenciji Marketing by numbers

Luka Stepinac, voditelj CROZ-ovog odjela za Big Data, održat će predavanje na konferenciji Marketing by numbers.
Objavljeno 05.06.2014.

Luka Stepinac, voditelj CROZ-ovog odjela za Big Data, održat će predavanje na konferenciji Marketing by numbers. Cilj je konferencije, čiji je CROZ zlatni sponzor, približiti marketinškim profesionalcima neke od provjerenih načina za učinkovit marketing koji se temelje na podacima i brojevima, a Luka će predstaviti moderno rješenje za analizu podataka s društvenih mreža.

Tema njegovog predavanja bit će ,,Društvene mreže: kako vidjeti kroz njih i iskoristiti ih“. U sklopu svog predavanja predstavit će CROZ-ovo rješenje SentiMe(n)ter za tekstualnu analizu podataka s društvenih mreža, portala, foruma i drugih izvora podataka. Platforma koju su intenzivno razvijali CROZovi stručnjaci tijekom protekle dvije godine u potpunosti podržava hrvatski jezik, a sadrži i najmoderniji algoritam za određivanje sentimenta (raspoloženja) koje prevladava vezano uz neku proizvoljnu temu. Nakon definicije izvora podataka, oni se automatski prikupljaju i pohranjuju u sustavu, zatim se pokreću algoritmi koji kroz rezultate obrada pružaju odgovore na sljedeća (i mnoga druga) pitanja:

– Tko najviše piše o mojem brandu/proizvodu?

– O čemu se najviše priča vezano uz moj brand?

– Postoji li poseban porast ili pad interesa za moj brand, gledano kroz vrijeme?

– Kakav je sentiment (emocija) vezan uz moj brand, u odnosu na konkurentske brandove?

– Kakav je profil ljudi koji pišu o mojem brandu?

Konferenciju „Marketing by numbers“ organizira časopis Lider, a  prvenstveno je namijenjena marketinškim profesionalcima. CROZ je zlatni sponzor konferencije koja se održava u utorak, 10. lipnja 2014. godine u Hypo centru s početkom u 9:30 h.

 Klikom na službeni vizual saznajte više informacija o konferenciji i mogućnostima prijave. 

marketing by numbers

Tagovi:
Povratak