Završen projekt “Tehnička pomoć pri razvoju aplikacija Informacijskog sustava Porezne uprave RH"

Objavljeno 25.09.2018.

Ministarstvo financija – Porezna uprava u suradnji s tvrtakama APIS IT i CROZ realiziralo je projekt “Tehnička pomoć pri razvoju aplikacija informacijskog sustava Porezne uprave Republike Hrvatske” financiran u sklopu programa Prijelaznog instrumenta za Hrvatsku.

Cilj ovog projekta bio je osigurati daljnju primjenu pravne stečevine Europske unije u području oporezivanja kroz jačanje i nadogradnju IT i kontrolnih funkcija Porezne uprave Republike Hrvatske. Projekt je uključivao razvoj i(li) unaprjeđenje ukupno osam aplikacija informacijskog sustava Porezne uprave Republike Hrvatske i proveden je unutar 20 mjeseci.

Realizacija ovog projekta ima snažan pozitivan učinak u daljnjem institucionalnom jačanju Porezne uprave u provedbi zakonodavstva EU u području oporezivanja. Unaprjeđenjem ključnih poslovnih procesa kroz razvoj informacijskog sustava Porezne uprave olakšat će se i ubrzat rad službenika Porezne uprave, a istovremeno osigurat će se kvalitetnije i brže pružanje e-usluga poreznim obveznicima i građanima Republike Hrvatske.

Za nas je ovaj projekt bio jedan lijepi izazov; mi smo inače tvrtka specijalizirana za kompleksne integracije i radimo na projektima u cijelom svijetu.  Ipak, posebno je zadovoljstvo odraditi ovakav projekt na domaćem terenu, a posebno znajući da ovime doprinosimo unaprjeđenju naše državne uprave i približavanju informatičkim i poslovnim standardima Europske unije. – naglasio je predsjednik Uprave CROZ-a Vjekoslav Jadrešić.

Povratak