IBM Maximo: Upravljanje promjenama u Hypo grupi

Financijski sektor

Reference kao i ponuđena cijena i sadržaj projekta bili su od presudnog značaja za izbor CROZ-a. Dodatno, regionalno prisutstvo je svakako plus. S obzirom na kompleksnost i vrijeme planirano za projekt, mislim da smo svi zajedno napravili odličan posao. Velike čestitke CROZ timu na uspješno obavljenom poslu.

Vladimir MiljevićGroup Organization/IT, Hypo Alpe-Adria-Bank International AG

Objavljeno 2015-10-01 01:08:39

CROZ je nastavio nizati svoja iskustva vezana uz implementaciju platforme IBM Maximo, i to za beogradski ZIS (Zajednički informacioni sistemi d.o.o.) IT shared centar u sklopu Hypo grupe. Glavni zahtjev naručitelja bio je nadogradnja postojećih procesa obrade zahtjeva za promjenom, odnosno proširenje procesa change management u okviru Hypo banaka.

Prethodno je za zaprimanje i obrađivanje zahtjeva korišten alat Tivoli Service Request Manager (TSRM), a cilj ovog projekta bio je uključiti same klijente u aktivnosti zaprimanja i obrade zahtjeva za promjenom. U sklopu projekta implementirano je i nekoliko internih procesa u okviru TSRM-a (interni help desk, praćenje projekata i testnih faza…).

Ostali projekti

Svi projekti