Croatia osiguranje: Intranet je postao zabavniji

Financijski sektor

Ono što čini ovaj projekt uspješnim – ekipa, i zadovoljstvo, ne samo naše nego i svih djelatnika Croatia osiguranja koji intranet koriste svakodnevno. Kako god okrenete, pobijedili smo!

Velimir LjubićUrednik digitalnih komunikacijskih kanala, Croatia osiguranje d.d.

Objavljeno 2015-10-07 08:41:56

Nakon što je prije godinu dana uspješno implementirala sustav za pohranu dokumenata u Croatia osiguranju (temeljen na sustavu Alfresco ECM), tvrtka CROZ je pokrenula projekt razvoja intranetskog portala baziranog na platformama Liferay i Alfresco. Naime, tvrtka Croatia osiguranje je dugo koristila intranet kao jednosmjerni komunikacijski kanal namijenjen distribuciji službenih dokumenata te je ovaj projekt pokrenut kako bi se intranet pretvorio u efikasni dvosmjerni komunikacijski kanal, odnosno da se zaposlenicima osigura platforma koja će omogućiti suradnju, kreiranje baze znanja i dijeljenje vlastitih stavova i ideja. Prepoznata je i potreba da se stvori i novo neformalno lice intraneta kojim bi se, osim službenih dokumenata, zaposlenicima nudili i drugačiji, zanimljivi sadržaji. Identificirane su tri ključne funkcionalnosti: vrhunski sustav upravljanja web sadržajem, kolaboracijske funkcionalnosti i napredno upravljanje dokumentima.

Liferay je open source portalsko rješenje koje nudi funkcionalnosti upravljanja sadržajem i dokumentima, kolaboracije i društvenih aktivnosti te fleksibilnost prezentacije sadržaja i ugrađene kolaboracijske mehanizme. Liferayom su realizirane front end funkcionalnosti, a Alfrescom back end funkcionalnosti, čime je portal preuzeo najbolje iz oba sustava: fleksibilan front end prikaz sadržaja i napredno upravljanje dokumentima. Djelatnici mogu na jednom mjestu pronaći informacije i upravljati dokumentima te pročitati novosti, zanimljivosti i blog te interaktivno komunicirati na forumu.

Ostali projekti

Svi projekti