Konsolidacija aplikacijskih poslužitelja u FINA-i

Financijski sektor

Strategija konsolidacije i standardizacije softverskih i hardverskih platformi pokazala se uspješnim odabirom. Poslovanje FINA-e, ali i spremnost na buduće izazove je unaprjeđena. Kao i na prijašnjim projektima, CROZ je ispuno sva očekivanja prilikom realizacije.

Željko Pavićčlan uprave, Financijska agencija

Objavljeno 2015-12-07 10:15:09

Današnja Financijska agencija vodeća je hrvatska tvrtka na području financijskog posredovanja. Aktivna tržišna uloga rezultirala je brojnim aplikativnim i poslovnim servisima koji svakodnevno pružaju podršku mnogim organizacijama što je rezultiralo velikim brojem aplikacijskih poslužitelja, baza podataka i sl. Kako bi i dalje bila spremna za sve tržišne izazove FINA je odlučila pokrenuti projekt konsolidacije i standardizacije informatičkog sustava, a posao je povjeren CROZ-u.

Za početak su standardizirani aplikacijski poslužitelji i baze podataka korištenjem WebSphere Application Servera, DB2 i Oracle DataBase. Standardizirana je i podrška za poslovne procese korištenjem IBM Business Process Managera te upravljanje dokumentima korištenjem IBM FileNet Content Managera.

Nakon toga je uslijedila konsolidacija poslužiteljske platforme na Linux on z pri čemu je ostvarena znatna ušteda u licencama te su izbjegnuti dodatni hardverski troškovi. Realizacijom ovog složenog projekta pojednostavljeni su operativni poslovi, a spremnost za realizaciju novih servisa u Fina-i je povećana.

 

Ostali projekti

Svi projekti