Uspostava intraneta u SKB banci

Financijski sektor

Nova platforma omogućuje jasnu i jednostavnu strukturu prikazivanja informacija, ugodnu navigaciju te učinkovitu funkcionalnost pretraživanja koja omogućuje brzu dostupnost kvalitetnih informacija. CROZ je radovima pristupio brzo i profesionalno te je u pola godine uspješno implementirao Liferay rješenje na infrastrukturi SKB banke.

Tomaž PevcIT - infrastruktura i arhitektura, SKB banka d.d., Ljubljana

Objavljeno 2015-12-07 09:15:55

SKB banka prepoznala je potrebu da omogući svojim djelatnicima brz, strukturiran i jednostavan pristup informacijama te odlučila uspostaviti intranet koji će dati jasnu sliku svih produkata koje banka nudi krajnjim korisnicima, a istovremeno i služiti kao kanal i centralno mjesto za informiranje o obavijestima i aktualnostima.

Kao portalsko rješenje koje ispunjava te i mnoge druge zahtjeve odabran je Liferay portal, open source portalsko rješenje koje osim osnovnih funkcionalnosti objave sadržaja omogućava i puno drugih funkcionalnosti. Dolazi s više od 60 ugrađenih portleta koji podržavaju različite funkcionalnosti upravljanja sadržajem, kolaboracije i društvenih aktivnosti.

SKB koristi Alfresco sustav za pohranu dokumenata, stoga je CROZ tim razvio integraciju portleta za pretraživanje web sadržaja i Alfresco sustava kao i integraciju Liferayova repozitorija s Alfrescom. Odrađena je i migracija postojećih informacija u novi portal. Portal je uspješno pušten u produkcijsko okruženje i vrlo je brzo prihvaćen od svih zaposlenika.

Ostali projekti

Svi projekti