Implementacija GDPS rješenja u FINI

Javni sektor

Realizacijom ovog projekta Fina je dobila veću sigurnost da će svim svojim korisnicima moći pružiti sve što oni očekuju, odnosno podigla uslugu na jednu višu razinu. Prilikom realizacije projekta nije bilo nikakvih problema, svi poslovi i testiranja su odrađeni profesionalno i na vrijeme. Ono što smo očekivali od CROZ-a i partnera smo i dobili.

Željko Pavićčlan uprave, Financijska agencija

Objavljeno 2015-12-07 08:49:18

Projekt implementacije GDPS rješenja jedan je od većih projekata koji se u posljednjih nekoliko godina realizirao u Financijskoj agenciji (Fina). CROZ je projekt izveo u suradnji s tvrtkama SV Group i IBM Hrvatska, a cilj je bio izgraditi IT infrastrukturu na pričuvnoj lokaciji radi preuzimanja poslovnih servisa ako dođe do težeg ispada i prekida rada servisa na lokaciji u Zagrebu. Pristupilo se podizanju pričuvne infrastrukture za kritične poslovne servise koji su od najvećeg značaja za cjelokupno poslovanje Fine.

Kvalitetno i primjereno rješenje pronađeno je u IBM-ovoj tehnologiji pod nazivom Geographically Dispersed Paraller Sysplex (GDPS). GDPS je najraširenije i najkvalitetnije rješenje za kontinuiranu raspoloživost u području IBM mainframe tehnologije koje se kontinuirano razvija ako se mijenjaju i okolnosti kojima je potrebno ostvariti kontinuitet poslovanja.

Implementacijom GDPS rješenja u Fini omogućen je brzi oporavak svih postojećih kritičnih servisa te budućih servisa koji će se konsolidirati na mainframe platformi.

Ostali projekti

Svi projekti