Razvojni ciklus 2.0 u Iskratelu

Telekomunikacijski sektor

CROZ je provjeren partner za implementaciju spomenutih rješenja, ali i za isporuku najboljih praksi u primjeni RRC-a i RQM-a. Od projekta očekujemo i unapređenje naših internih procesa vezanih uz analizu zahtjeva i kontrolu kvalitete krajnjega proizvoda. Suradnju planiramo nastaviti i na području uvođenja lean načina razmišljanja.

Slobodan JovanovskiDirektor upravljanja produktima, Iskratel d.o.o.

Objavljeno 2015-10-01 01:24:40

Da napredne tehnike prikupljanja zahtjeva i kontrole kvalitete isporuka nisu nužno vezane uz čisti softverski razvoj, pokazuje ova projektna priča iz Iskratela.

Slovenska tvrtka Iskratel jedna je od vodećih svjetskih tvrtki za proizvodnju opreme i implementaciju potpunih, integralnih telekomunikacijskih rješenja.

Usklađivanje poslovnih ideja potrebama tržišta, ubrzavanje definiranja prilika i proizvoda, kvalitetno prepoznavanje i prikupljanje implementacijskih zahtjeva i vrhunska kvaliteta isporučenih proizvoda i usluga jedini su način da se opstane u tom poslu. Projekti uvođenja IBM Rational Requirements Composera (RRC), okruženja za upravljanje poslovnim zahtjevima i IBM Rational Quality Managera RQM), alata za upravljanje testiranjem, ključne su točke u toj inicijativi.

IBM RRC omogućuje korisnicima pristup u kojem više analitičara može istovremeno raditi na definiranju poslovnih zahtjeva koristeći samo webpreglednik. Bitno je prepoznati optimalnu konfiguraciju procesa prikupljanja i analize poslovnih zahtjeva, unaprijediti komunikaciju između analitičara i razvojnih timova, uštedjeti vrijeme na pratećim aktivnostima poput kreiranja dokumentacije, a sve poštujući kulturu i specifičnosti tvrtke. S druge strane, RQM nalazi se na samom kraju procesa i omogućava poprilično jednostavnu integraciju s postojećim rješenjem (Remedy) tako da će se na kraju ove faze projekta jedna funkcionalnost moći pratiti od nastanka, preko razvoja pa sve do testa koji potvrđuje ispravnost implementacije.

Ostali projekti

Svi projekti