Backup i arhiviranje

Podaci kao najbitniji i najkritičniji proizvod svake tvrtke moraju biti adekvatno zaštićeni. Danas je nezamislivo imati ozbiljan IT sustav bez postojanja sustava za izradu pričuvnih kopija. Uz to što čuvaju intelektualno vlasništvo i korisničke podatke potrebni su i za oporavak sistema i aplikacija u slučaju kvara ili katastrofe.

CROZ-ov tim za zaštitu i upravljanje podacima može zaštiti sve Vaše podatke koristeći vrhunska rješenja za izradu sigurnosnih kopija. Kompleksnost sustava, tip platforme, količina i tip podataka bitni su faktori koji određuju rješenje koje je najprikladnije za korisnika.  CROZ kao IBM i Symantec partner ima iskustvo u implementaciju IBM Tivoli Storage Manager sustava te Symantec Backup Exec sustava za izradu sigurnosnih kopija.

Sustavi za arhiviranje

Čuvanje podataka tijekom dugog perioda skup je i mukotrpan proces. Da bi se smanjili troškovi takvih poslovnih potreba (zakonski razlozi, regulativne odredbe ili samo najbolje prakse) potrebno je implementirati inteligentne sustave za arhiviranje. Uz arhiviranje takvi sustavi omogućavaju centraliziran i jednostavan pristup arhiviranim podacima za sve korisnike i za sve izvore što unaprjeđuje i poboljšava radnu efikasnost. Arhiviranje podataka sa izvora poput IBM Domino, Microsoft Exchange, datotečnih sustava ili pak sa Sharepointa omogućit će brže izvođenje procesa izrade sigurnosnih kopija te smanjiti sveukupno zauzeće na skupim diskovnim podsustavima. Za najduži period čuvanja sustav je u mogućnosti , u integraciji sa IBM TSM sustavom, prebaciti podatke na traku, a te podatke i dalje ostavit dostupne korisnicima.

CROZ-ov tim za zaštitu i upravljanje podacima posjeduje i dugogodišnje iskustvo u implementaciji Symantec Enterprise Vault platforme za arhiviranje.

Tagovi: