Nadzor infrastrukture, aplikacija i usluga

„Ako nešto ne možeš mjeriti, ne možeš to niti unaprijediti“,  stara je izreka lorda Kelvina koja vrlo lijepo opisuje jedan od bitnih problema koji postoje u IT svijetu – nedostatak uvida u rad infrastrukture, aplikacija i usluga.

Nadzor sustava (monitoring) je u kompleksnim sustavima (što današnji IT definitivno jest) je neobično važan, a njegov značaj raste sa kompleksnošću i povećanjem heterogenosti sustava.

Često aplikacije i usluge koje su inicijalno osmišljene kao jednostavne tijekom svog životnog ciklusa dožive promjene u smislu povećanja opsega, broja korisnika, broja integracija sa raznim drugim sustavima. Ove promjene dovode do toga da je nešto je nekad bilo jasno, mjerljivo i vidljivo postalo vrlo kompleksna tvorevina za koju nitko ne zna točno kako radi, uz kakve performanse, gdje su granice u smislu funkcionalnosti i mogućeg opterećenja.

Ovdje na scenu stupaju nadzorni alati. Stručnjaci CROZ-a imaju dugogodišnje iskustvo u uspješnoj implementaciji IBM rješenja za nadzor (IBM Tivoli Monitoring, IBM Omegamon, IBM Tivoli Composite Application Manager, IBM SmartCloud Monitoring, IBM Tivoli Netcool, IBM Application Management) kojim je moguće nadzorom obuhvatiti vrlo heterogene sustave bazirane na širokom spektru platformi, od Linuxa i Windowsa, preko raznih varijanti Unixa do IBM System i i mainframea i računalnih mreža koje služe da ih povežu.

Ispravno podešen i prilagođen nadzorni sustav predstavlja veliku vrijednost za svakog IT managera – omogućuje proaktivno djelovanje i detekciju poteškoća u radu prije nego što nastupe incidentna stanja. Podaci o radu sustava se pohranjuju u skladišta podataka i iskorištavaju za tjedno ili mjesečno izvještavanje i analize trendova.

Automatizacija nadzora omogućuje da administratori i sistemski inženjeri svoje vrijeme efikasnije iskoriste na unaprjeđenje sustava umjesto na rješavanje svakodnevnih „požara“.

Rad kompleksnih, kompozitnih aplikacija je često nepoznanica. Kako  točno funkcionira vaša portalska aplikacija ovisi o više parametara (baza podataka, LDAP, kvaliteta koda, broj korisnika i aktivnosti koje  korisnici rade). Da bi se mjerilo kako aplikacija funkcionira i gdje nastaju problemi u njenu radu koriste se napredni monitoring alati poput ITCAM-a (IBM Tivoli Composite Application Manager) pomoću kojih je moguće doći čak do podataka o linijama aplikativnog koda koje uzrokuju probleme u radu.

Osim IBM-ovih alata, CROZ ima iskustva i s korištenjem open source alata kao što je Nagios, pomoću kojih se može složiti kvalitetan nadzorni sustav sa svim prednostima koje rješenja bazirana na softveru otvorenog koda pružaju.

Tagovi: