Upravljanje korisničkim uređajima

Nekada su to bile radne stanice, desktop računala. Nakon toga su došla prijenosna računala pa pametni telefoni i tableti. Sve ove naprave omogućuju nam da svoje svakodnevne poslove obavljamo brže, jednostavnije i (često) u pokretu.

Mobilni uređaji postali su praktična i elegantna zamjena za naše prijenosna i stolna računala za mnoge svakodnevne aktivnosti, od komuniciranja elektroničkom poštom, preko plaćanja do rada s enterprise aplikacijama.

Upravljanje svim ovim navedenim uređajima predstavlja sve veći izazov, pogotovo ako u jednadžbu ubacimo i BYOD (Bring Your Own Device) pristup kod kojega se privatni uređaji mogu koristiti u poslovne svrhe.

Kao odgovor na ovaj izazov CROZ pruža usluge implementacije sustava za upravljanje korisničkim uređajima koji mogu uključivati stotine tisuća desktop računala, smartphone i prijenosnike. Primarno se koristimo IBM BigFix i MobileFirst Protect skupom alata, kojima je moguće pokriti razne korisničke uređaje na vrlo kvalitetan način.

Kroz centralnu konzolu prati se životni ciklus uređaja, upravlja se njihovim sigurnosnim postavkama, vrše se nadogradnje (Patch Management), distribucija softvera na efikasan i centraliziran način, vrši se instalacija operacijskih sustava, upravlja se udaljenim pristupom putem Remote Control komponente, vrši se upravljanje potroškom električne energije (Power Management), provjera sigurnosne usklađenosti korisničkih uređaja i analiza utroška softverskih licenci i korištenja pojedinačnog softvera.

Poseban naglasak se u posljednje vrijeme stavlja na upravljanje mobilnim uređajima (MDM – Mobile Device Management).

Korištenjem IBM BigFix i MobileFirst rješenja znatno se povećava brzina kojom se željene promjene implementiraju na veći broj krajnjih uređaja, uz istovremeno smanjenje utroška vremena administratora i operatera.

Tagovi: