Zaštita od curenja podataka

Pronađite, nadzirite i zaštitite svoje osjetljive podatke. DLP tehnologije brinu se o tome da podaci ne mogu neautorizirano otići na lokacije koje nisu dozvoljene (npr. kontrola izlaska e-mail poruka iz sustava, kontrola korištenja USB  diskova, dizanje uzbune u slučaju slanja Word dokumenata s određenim ključnim riječima, automatska enkripcija dokumenata…). Sustavi za kontrolu i zaštitu od curenja podataka štite vaše podatke bilo da su u pokretu, mirovanju ili pak na radnim stanicama ili mobilnim uređajima.

Neki od primjera upotrebe DLP sustava su:

  • izrada prilagodbenih politika koje će prema potrebi slati podatke u sustav za enkripciju
  • pokretanje akcija u slučaju neispravnog rada s osjetljivim podatcima (npr. kopiranje povjerljive datoteke na USB) – neke od akcija mogu biti : blokada računala, poruka upozorenja, automatsko kriptiranje dokumenta, uzbunjivanje odgovornog osoblja…
  • korištenje automatskih “pop-up” prozora za edukaciju korisnika u svezi rukovanja s osjetljivim dokumentima
  • pronalazak i automatsko premještanje osjetljivih datoteka (dijeljena mrežna mjesta, radne stanice, diskovni podsustavi…)
  • blokada slanja e-mail poruka klasificiranih kao povjerljivo ili pak prema ključnim riječima
  • automatska detekcija i pronalazak podataka koji sadrže podatke o kreditnim karticama te kontrola protoka istih (PCI DSS sukladnost)

CROZ kao Symantec partner može osigurati vaše podatke bilo da su u mirovanju, protoku ili ih pak pronaći korištenjem najboljeg svjetskog sustava za zaštitu od curenja podataka – Symantec Data Loss Prevention.

Crozov tim za sigurnost i zaštitu podataka će rado napraviti POC ili pilot Symantec DLP rješenja koje u kratkom roku može ukazati na putanje u kojem Vaši podaci cure iz tvrtke ili se pak nalaze na neprikladnim lokacijama.

management platforma

Obratite nam se na mail adresu croz@croz.net, naš tim je spreman zaštiti Vaše podatke od curenja!

Tagovi: