Data Science njuz


Želiš i ti pričati s našim cBotom?, listopad 2017.


Vizualizacija podataka kroz prizmu trkačkih treninga, kolovoz, 2017.


Zašto svi pričaju o Apache Sparku?, siječanj 2017.


Količina podataka koji nas okružuju, koje posjedujemo i kojima upravljamo nezustavljivo raste iz dana u dan. Bilo da je riječ o tekstu, slikama, strukturiranim ili nestrukturiran podatcima, oni u sebi nose vrijedne informacije. IT, ali i druge industrije su postale svjesne važnosti kontinuirane obrade i analiziranja podataka. Data science i big data više se ne smatraju samo “buzzwordima”, nego se primjenjuju u svim sektorima i poslovnim projektima.

Cijeli data science pokret nije zaobišao Lastovsku 23. Potaknuti prošlim i trenutnim, a nestrpljivo iščekujući buduće projekte, nekoliko CROZ zaljubljenika u data science odlučilo je krenuti u ovu avanturu. Na ovom blogu želimo podijeliti naša iskustva s tehnologijama, problematikom i projektima s kojima smo se susreli, a usko su vezani uz data science teme. Na blogu ćete naći zanimljive osvrte na nove verzije alata i knjižnica, kao i primjere bilježnica čije kodove ćete moći sami isprobati. Koristeći razne tehnologije poput R-a, Pythona, Scale, Jave i njihovih knjižnica možemo dati široku sliku o analizi podataka, razvoju sustava i budućih trendova u data scienceu.

Ako vas zanimaju teme čišćenja, analize i modeliranja podataka, razvoja modela strojnog učenja, vizualizacije, oblikovanja složenih sustava koji uključuju big data tehnologije, pratite naš blog. 🙂

Tagovi: