CROZ na Data science monetization 2016 konferenciji

Bez obzira na veličinu ili poslovno područje, svaka tvrtka posjeduje podatke koji sadrže vrijednost. Sposobnost da se iz njih izvuče vrijednost tvrtkama omogućava inovativnost i konkurentnost.
Objavljeno 29.03.2016.

Data science monetization 2016 prva je međunarodna konferencija koja pruža dublji uvid u poslovnu primjenu znanosti o podacima (data science) te, ono što je najvažnije, odgovara na to kako monetizirati golemu količinu podataka koje tvrtke posjeduju i svakodnevno prikupljaju.

Konferencija se održava 13. i 14. travnja 2016. u zagrebačkom Hypo centru, a okupit će više od 40 stranih i domaćih stručnjaka koji će, kroz praktične primjere, prikazati poslovnoj publici primjenu znanosti o podacima u njihovu poslovanju.

Među tim stručnjacima su i dva CROZ-ovca: Darko Benšić i Hrvoje Šimić. “Šuškanje i vikanje na mreži: prepoznavanje sentimenata, tema i trendova u komunikaciji” naslov je Hrvojeve prezentacije u kojoj će vam otkriti zašto je važno pratiti online komunikaciju.
Kada pogledamo današnje BigData tržište može se reći da vlada kaos, a posložiti optimalnu arhitekturu ponekad izgleda kao nemoguća misija. Darko Benšić će u svom izlaganju prikazati na koji način treba organizirati big data tehnologije ovisno o potrebama i namjeni te kako definirati tehnologije za streaming i batch procesiranje unutar jedne održive arhitekture.

Program konferencije

Program konferencije u prvom redu pokriva pet poslovnih područja: telekomunikaciju, trgovinu, financijsku industriju, zdravstvenu i farmaceutsku industriju te nacionalnu sigurnost. Prvi dan konferencije prilagođen je poslovnoj publici, gdje će kroz konkretne primjere sudionici doznati kako iskoristiti data science za upravljanje podacima i donošenje važnih poslovnih odluka. Drugoga dana sadržaj je namijenjen stručnoj publici i osobama koje žele steći dublji uvid u metode i alate koji se koriste u organizacijama na području znanosti o podacima.

Bez obzira na veličinu ili poslovno područje, svaka tvrtka posjeduje podatke koji sadrže vrijednost. Sposobnost da se iz njih izvuče vrijednost tvrtkama omogućava inovativnost i konkurentnost. Kako to učiniti doznajte upravo na Data science monetization konferenciji!

Tagovi:
Povratak